Виробництво профнастилу

Виробництво профнастилу

Виробництво профнастилу. Типи стали

Профнастил виробництво, характеристики

Профнастил – відмінний покрівельний матеріал, який одержав визнання в будівництві господарських, промислових, муніципальних і житлових об’єктів. Технологічний процес виробництва цього унікального покрівельного матеріалу був уперше розроблений ще в середині 19 століття. Покрівля із профнастилу має виняткову міцність і довговічність у порівнянні з іншими типами покрівлі. Крім того, профільні листи мають прекрасний естетичний вид. Існує великий вибір профілів і кольорів профнастилу, що дає можливість вибрати матеріал, який підходить під будь-які завдання. Профлист виготовляється з різних видів сталі.

Нержавіюча сталь рідко застосовується у виробництві профнастилу. Це пов’язане з тим, що профлист із нержавійки може бути трохи дорожчим й менш твердим за інші види металевої покрівлі. При холодному профілюванні листів можлива поява незначних згарбань на поверхні, але це ніяк не позначається на експлуатаційних характеристиках. Профільні листи з нержавіючої сталі мають достатню стійкість до корозії навіть без технічного обслуговування й спеціальних покриттів. Що дозволяє цьому матеріалу виглядати блискучим і гарним протягом довгого часу.

Більш популярним матеріалом для виробництва покрівельного профнастилу є оцинкована сталь. Оцинкована сталь має виняткову міцність і твердість – дві найголовніші характеристики покрівельного матеріалу. Крім того, профнастил з оцинкованої сталі, як правило, значно дешевше. Оцинкована сталь може додатково покриватися кольоровим полімерним покриттям, що забезпечує гарний естетичний вигляд і довгу службу за відмінною ціною.

На додаток до цих двом класичних матеріалів, сучасні технології дозволяють одержувати різні сплави сталі, які поліпшують міцність і корозійну стійкість одночасно. Цинк змішаний з алюмінієм (алюмоцинк) забезпечує краще зчеплення зі сталлю, що допомагає знизити необхідність технічного обслуговування матеріалу через деякий час експлуатації. Профнастил з алюмоцинковим покриттям, як правило, коштує дорожче, але забезпечує значну перевагу у застосуванні.